Italië als vakantiebestemming

Met juli als uiterst natte zomermaand dit jaar hopen we allemaal nog op een fijne nazomer waarin we kunnen genieten van een paar warme zonnestralen in het gezicht. Het wisselvallige Nederlandse weer biedt echter geen garanties, daarom kun je de nazomer ook in het buitenland opzoeken. In verschillende zuidelijke landen in Europa kun je in september nog aangenaam vertoeven en de zomer goed verlengen. Wat dacht je van een vakantie in Italië? Al jarenlang de ideale vakantiebestemming voor veel verschillende soorten reizigers, en wij begrijpen wel waarom. Ook benieuwd waarom Italië wel eens jouw hotspot van deze zomer kan worden? Lees dan verder in dit blog.

 

Kamperen rondom het Gardameer

Op een italie camping zul je ongetwijfeld een fijne vakantie beleven. Het aangename klimaat, mooie natuurgebieden voor wandelingen en excursies en de veelzijdigheid maken de ideale vakantie waar. Daarnaast is het goed te doen om zelf met de auto naar Italië te rijden. Zo kun je al je kampeerspullen makkelijk meenemen. Onderweg rijd je door de mooiste gebieden, dus je vakantie begint al onderweg. Vooral het gebied rondom het Gardameer leent zich perfect voor een kampeervakantie. Op een camping gardameer kun je ongetwijfeld goed vertoeven. Ook in Toscane en langs de Adriatische kust vind je verschillende campings om een relaxte zomer door te brengen.

 

Stedentrip vol cultuur in Rome

In Italië vind je allerlei steden met alle ingrediënten voor een geslaagde stedentrip, waaronder Rome. Hier vind je indrukwekkende architectuur, ontdek je de bijzondere geschiedenis, maak je kennis met de Italiaanse cultuur én keuken en bevind je je bovenal in een heel aangenaam klimaat. Rome zit vol bezienswaardigheden die je niet mag missen, waaronder het Forum Romanum, het Colosseum, de Via dei Fori Imperiali, het Panteon, het Piazza Navona, de Trevi-fontein, de Spaanse Trappen en de Vaticaanse musea. In Rome vind je daarnaast talloze restaurants met heerlijke Italiaanse gerechten en gezellige terrasjes.

 

Ontspannen aan de Amalfikust

Niet alleen kampeervakanties en stedentrips mogelijk in Italië, ook kun je hier een heerlijke zonvakantie beleven langs de Amalfikust. Deze regio heeft alles wat je nodig hebt: sfeervolle dorpen, mooie natuur, fijne standen en indrukwekkende vergezichten. Het liefst trek je in ieder geval één week uit voor een vakantie in deze regio, zo heb je genoeg tijd om de dertien gemeentes te ontdekken. Deze vakantie is ook goed te combineren met een stedentrip. Buon viaggio!

Geef een reactie