Test bij sollicitatie

Soms als je bij een nieuwe werkgever start, vragen ze je bij je sollicitatie om bepaalde testen te maken. Dit doen ze om een beeld te krijgen van jouw capaciteiten en vaardigheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ‘verbaal redeneren’ test of een ‘noa’ test. Hier zal naar bepaalde vaardigheden worden gekeken die je bij je nieuwe baan nodig zult hebben. Vraagt jouw nieuwe werkgever jou om bepaalde testen af te leggen? Dan is het een goed idee om alvast wat oefentoetsen te maken, en je in te lezen op wat deze testen precies inhouden. 

Verbaal redeneren

Bij verbaal redeneren moet je denken aan een psychometrische test die meet hoe vaardig je bent in het begrijpen, analyseren en interpreteren van geschreven informatie en teksten. De test bestaat meestal uit een hoeveelheid informatie, waarvan een aantal stellingen beoordeelt moeten worden. De stellingen kunnen beantwoord worden met ‘waar’, ‘niet waar’, of ‘niet te zeggen’. Dit laatste is het geval als er niet bepaalt kan worden of de stelling 'waar' of 'niet waar' is, zonder extra informatie. Wil je verbaal redeneren oefenen? Wanneer je bij Assessment-training.nl oefentoetsen aflegt, zul je naast een uitgebreide uitleg op het goede antwoord, ook een beschrijving krijgen hoe je bij het juiste antwoord kunt komen. Daarnaast bieden ze ook een persoonlijk ‘progressie systeem’, waarin je precies kunt bijhouden wat jouw sterke en zwakke punten zijn waardoor je inzicht krijgt op jouw verbeterpunten.

NOA test

De NOA Multiculturele Capaciteiten Test – Hoger Niveau (MCT-H) heeft als doel om je cognitieve capaciteiten te meten, waarbij wordt gekeken naar zowel aanlegfactoren als aangeleerde factoren. Hiermee wordt bedoeld, het inzicht wat je van jezelf al hebt, plus de kennis die je hebt geleerd door de jaren heen. De MCT-H is bedoeld voor mensen met een leeftijd vanaf ongeveer 15 jaar en met een opleidingsniveau van 5 havo/vwo tot afgerond hbo of wetenschappelijk onderwijs. Er worden hier vier factoren gemeten; logisch redeneren/ruimtelijk inzicht, numerieke capaciteiten, verbale capaciteiten en perceptuele snelheid. Ook bij de NOA test is het verstandig om vooraf een aantal oefentoetsen te maken, om een goed beeld te hebben wat de test inhoud waardoor je met meer zelfvertrouwen aan de test zult beginnen. Assessment-training.nl is de perfecte plek om je oefentoetsen te maken, je persoonlijke prestaties bij te houden en een goed beeld te krijgen wat je sterke punten zijn, maar ook waar je nog aan kunt werken. Dan weet je zeker dat het goed komt!

Geef een reactie